9. joulukuuta 2013

Joulusukat

Nämä sukat tuovat mieleeni jouluperinteen ripustaa sukat takanreunalle odottamaan lahjuksia pukilta. Meillä kotona ei tuota perinnettä ole ylläpidetty, lähinnä olen amerikkalaisissa elokuvissa sen nähnyt. Suomessa takan tehtävä on usein lämmittää taloa, eikä sukkien ripustaminen ole kovin paloturvallista..
Jos omassa asunnossani joskus on takka, voisin kokeilla, miltä villasukkani näyttävät sen äärellä!

Kirjoneulesukat 


Alkuperäinen ohje on Garnstudion sivuilta, seurasin ohjetta soveltaen, ilman mitään sen enempää suunnittelematta. Tarkkaan kun sukkia katsoo niin suunnittelemattomuuden huomaa, mutta jalkaan sopivat sukat siitä silti tuli! Tarkkasilmäiset huomaavat myös, että sukan suuosa on erilainen molemmissa sukissa - vahingossa! Huomasin erheeni vasta kun toinenkin sukka oli valmistunut, ja vertailin sukkia vierekkäin. Joku aika sitten olisin ehkä harkinnut jopa sukan purkamista ja tekemistä uudestaan, mutta näiden kohdalla olen sitä mieltä, että se tuo kantajalleen hyvää onnea!



Lankana käytin 7 veljestä, väreinä valkoinen, punainen ja harmaa. Puikkoina koko 3,5.

Aloitin 96 silmukalla, ja ensimmäisten kavennuksien jälkeen jatkoin kantapäähän asti 48 silmukalla. Kantapään jälkeen jatkoin 44 silmukalla, 11s/puikko. Kärkeen vielä sädekavennus.

M3 mallia varten kavensin 3 s tasavälein harmaalla kerroksella, ja lisäsin 3 s M3 mallin loputtua harmaalla kerroksella. Kavennuksia ja lisäyksiä ei mielestäni huomaa, ja kuviot menevät tasan.

Kirjoneuleen kanssa lähdin kokeilemaan kepillä jäätä, ja lopulta olenkin toteutukseen tyytyväinen. Tämä taitaa olla toinen "oikea" kirjoneuletyö jonka teen, ja jälki on melko tasaista. Langanjuoksutkaan eivät olleet kovin pitkiä, joten ei tarvinnut miettiä jääkö pahasti kiristämään jostain kohtaa. Sukka oli kiva ja nopea tehdä, enkä yhtään ihmettele kuinka kirjoneuleen tekemiseen voi jäädä koukkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti